---
title: "CarPeak - ustawienia"
url: "https://autobrief.productfruits.help/pl/article/ustawienia"
language: "pl"
last_updated: "2026-06-22T11:34:43.571Z"
---

# CarPeak - ustawienia

Edytowanie ustawień aplikacji CarPeak

Ustawienia aplikacji są dostępne po kliknięciu na **profil użytkownika w prawym górnym rogu aplikacji**. To jest miejsce, w którym zarządzasz zarówno podstawowymi danymi, jak i działaniem aplikacji.

  

![](https://cdn-assets.productfruits.com/e46c5715-02c3-4498-8a64-76876d9ceeee)Ustawienia są podzielone na trzy główne sekcje:

1.  **App settings** (ustawienia aplikacji)
2.  **CarPeak app settings** (ustawienia funkcjonalności CarPeak)
3.  **Other** (dodatkowe ustawienia)

  

Na dole ekranu wyświetlana jest **wersja aplikacji** (ważne przy zgłaszaniu problemów) oraz przycisk do wylogowania z aplikacji.

  

### App settings

W App settings można edytować ogólne ustawienia działania aplikacji.

  

-   Wybór między **light** (jasnym) a **dark** (ciemnym) wyglądem aplikacji
-   Możliwość **włączenia lub wyłączenia powiadomień**
-   **Wybór języka** aplikacji: Domyślnym językiem jest angielski, ale możesz wybrać również słoweński lub chorwacki

**Zalecenie:** Miej włączone powiadomienia, ponieważ aplikacja informuje o statusie przetwarzania zdjęć i ostrzega o ważnych zmianach.

  

#### Usunięcie konta

W ustawieniach jest możliweusunięcie konta CarPeak.

Po kliknięciu przycisku otworzy się opcja wysłania wiadomości e-mail do wsparcia, które zajmie się usunięciem konta.

  

### **Ustawienia przetwarzania zdjęć**

Ustawienia przetwarzania zdjęć, które znajdziesz w sekcji "**Photo Settings**" w "**CarPeak App Settings**", określają, w jaki sposób będą przetwarzane zdjęcia pojazdów. Ustawienia te są dostępne dla poszczególnych lokalizacji w AutoBrief i można je skonfigurować:

-   dla każdej lokalizacji w widoku wyboru lokalizacji lub
-   jako ustawienie domyślne, jeśli masz tylko jedną lokalizację

Na tym ekranie określasz:

-   jak przetwarzane są tablice rejestracyjne
-   jak przetwarzane jest tło
-   oraz dodajesz logotypy

  

**Wskazówka:** Prawidłowo skonfigurowane ustawienia przetwarzania zdjęć pozwalają wszystkim pojazdom uzyskać jednolity, profesjonalny i rozpoznawalny wygląd.

Wszystkie kolejne zdjęcia zostaną przetworzone zgodnie z wybranymi ustawieniami. **Zdjęcia, które zostały już przetworzone, nie zostaną zmienione.**

  

#### **Queue Settings**

-   **Przesyłanie**: wyświetla wszystkie zdjęcia, które są w trakcie przesyłania
-   **Niepowodzenie**: Wyświetla zdjęcia, które nie zostały pomyślnie przesłane. Za pomocą przycisku "**Ponów wszystkie**" możesz je ponownie wysłać do przesłania.
-   **Oczekiwanie**: Lista zdjęć, które czekają.

  

### Inne ustawienia

Te ustawienia służą do technicznej konserwacji aplikacji.

**Wyczyść pamięć aplikacji** (usuwanie danych aplikacji)

-   usuwa lokalnie zapisane dane
-   usuwa tymczasowe informacje

**Wyczyść obrazy** (usuwanie lokalnych zdjęć)

-   usuwa wszystkie zdjęcia zapisane na urządzeniu
-   **nie wpływa na zdjęcia, które zostały już przesłane**

**Wyczyść pamięć podręczną sieci** (usuwanie pamięci podręcznej)

-   czyści tymczasowe dane połączenia

  

**Kiedy używać tych funkcji?**

-   Jeśli aplikacja działa wolno
-   Jeśli zdjęcia nie ładują się prawidłowo
-   Jeśli występują błędy wyświetlania

To często najszybszy sposób na rozwiązanie drobnych problemów technicznych bez pomocy wsparcia.

  

### Powiadomienia (Notifications)

W tym miejscu znajdziesz wszystkie powiadomienia, które wysyłamy za pośrednictwem aplikacji. Czyli wszystko, co jest ważne z punktu widzenia aktualizacji aplikacji, dodawania nowych funkcji lub zakończenia procesu. Jeśli po kliknięciu w Notifications lista jest pusta, nie masz nowych wiadomości. Jeśli jednak nie przeczytałeś jeszcze którejś z wiadomości, będzie ona dostępna do przeczytania po kliknięciu.
